No comments yet

Prominenten

Orchestre Bicyclette krijgt tijdens de Caravane d´Utrecht op 3 juli versterking van enkele prominente Utrechters en Nederlanders uit de fietswereld. De eerste toezeggingen zijn binnen.

Joop Atsma

Joop Atsma was van 1994 tot 2006 voorzitter van de KNWU, de Nederlandse Wielrenunie. Van 2010 tot 2012 was hij staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu. Daarvoor was Atsma 2e Kamerlid voor het CDA en binnenkort wordt hij benoemd tot lid van de 1e Kamer. Als kamerlid bracht Atsma een fietsnota uit om na het succes van het Masterplan Fiets in de 90´er jaren, opnieuw landelijke, en ook internationale, impulsen te geven aan fietsbeleid.

Wim Kok

Wim Kok heeft de winkel Kok Fietsen aan de Nachtegaalstraat opgericht en tot bloei gebracht. Hij heeft de winkel na zijn pensionering overgedaan aan zoon Joris. Wim blijft zich voor het fietsen inzetten, onder andere via de RAI Fietsvereniging en hij is lid van het Businesspeloton in Utrecht, een zakelijk netwerk dat een belangrijke bijdrage speelde om de Tour de France naar Utrecht te halen en dit evenement tot een groot succes te maken.

Hans van Vliet

Hans van Vliet is voormalig directeur Europe van Shimano, de marktleider in de wereld op het gebied van fietsonderdelen en technologische innovaties op de fiets. Hans begon zijn carrière als fietsenmaker, raakte betrokken bij de fietsindustrie en vervolgens bij de wielrensport. Hij combineert zijn kennis over innovaties aan marketing concepten. Zijn visie is dat de fietsbranche niet moet denken in termen van de verkoop van fietsen maar in termen van de verkoop van mobiliteit.

Victor Everhardt

Victor Everhardt is voor D’66 wethouder in Utrecht voor Werk en Inkomen, Jeugdzorg,  Volksgezondheid en het Stationsgebied. Hij is tevens eerste loco burgemeester. In het vorige college van B&W was hij wethouder voor Volksgezondheid, Welzijn en WMO. Hij verbindt zijn passie voor sport vooral aan bewegen en aan beleid dat iedereen uitnodigt om mee te doen.

Comments are closed.