No comments yet

De formatie en het repertoire

Onder leiding van de muzikaal leider van Orchestre Bicyclette, Peter de Boer, is onlangs een brainstorm gehouden over de formatie van het orkest en het repertoire. Het ziet er nu naar uit dat we inderdaad een honderdkoppig orkest kunnen vormen gezien de interesse van vele kanten! Door het grote aantal en de diversiteit aan muziekinstrumenten, de diversiteit van de fietsen en de combinatie tussen fietsen en musiceren is Orchestre Bicyclette in veel opzichten een uniek gezelschap.Het is echter een grote uitdaging om het orkest bij elkaar te houden, in de maat te laten spelen en te zorgen dat de muziek goed mengt. Het orkest wordt in de straten noodgedwongen langgerekt. Vierwielers moeten bijvoorbeeld achter elkaar.

Om dit op te lossen zullen de blazers en percussionisten  worden geflankeerd door eenwielers en zangers op gewone fietsen. Ook zal de dirigent op een voetstuk worden geplaatst, ongeveer 2 meter hoog.

De composities en arrangementen zijn gemaakt voor de Grand Depart. Blazers op hun eigen fiets hebben partijen die zij met één hand kunnen spelen. Instrumentale muziek wordt gemengd met en afgewisseld door percussie en zang. Er zullen golfeffecten door het orkest gaan en tijdens de Caravane d’Utrecht zullen we bij 6 stops van 3 minuten het publiek betrekken bij een fietsbelsonate.

Zie enkele foto’s van ons samenzijn over de formatie en het repertoire.

IMG_9142 IMG_9144

Comments are closed.